Ibiza villas

 

Ibiza Villas

EN | NL | IT | DK

 

Cova d'es Cuieram, Culleram

view this page also in an other language: English, Nederlands, Italiano
Cala San Vicente er sted for noget af øens ældste historie.

goddess Tanit En bemærkelsesværdig grotte højt oppe over landsbyen vidner om en lokalbefolkning fra meget gammel tid. Grotten bærer navnet "Cova d'es Cuieram", og de fund, der er gjort i grotten, viser, at øen har været beboet før ankomsten af grækerne - en befolkning, der talte få personer, og som tilbedte gudinden Tanit (se billede). Den puniske helligdom i grotten Es Cuieram blev opdaget i 1907 af medlemmer af Ebusitana Arkæologiforening og udgravet i en dybde af ca. 200 meter. Før i tiden nåede rørplantager helt ned til vandet, og det var et området med en iøjefaldende primitiv skønhed. Grotten var dengang et gravsted, der skulle sikre en sikker passage til efterlivet for de overlevende hårdprøvede øboeres kære. Hendes indflydelse er stadig bredt anerkendt af de, som er ankommet til øen i nyere tid, og som har overlevet - med Tanits velsignelse.

Grotten har et stort kuppelformet loft og to niveauer. På det laveste niveau er der en flad sten, der sandsynligvis blev brugt til ofringer. I grotten blev blandt andet fundet 600 terrakotta figurer, 1000 galionsfigurer og keramikskår. De mest kendte klokkeformede figurer er feminine og har flere forskellige symboler tegnet på dem; i enkelte tilfælde er deres ansigt dækket af et tyndt lag guld. Eksperter mener at kunne datere brugen af grotten fra slutningen af det 5. århundrede til det 2. århundrede f.Kr.

Nogle af de arkæologiske fund i grotten er nu udstillet på museet "Museo Monográfico del Puig des Molins" i Ibiza By.

Før markøren over de små billeder for at forstørre dem!
cave es Cuieram sign view valley san Vicent from es Cuieram stairs down to the cave es Cuieram tree at es Cuieram outside view cave es Cuieram outside view es Cuieram
es Cuiram cova en Ibiza entrance cova es Cuieram
inside es Cuieram
main room es Cuieram
main room of cova es Cuieram
es Cuieram main cave
figures of godness Tanit found in es Cuieram es Cuieram old picture es Cuieram ground map es Cuieram map of cave small room es Cuieram lower deep room of es Cuieram

Du kan finde grotten ved at følge skiltene på Cala San Vicente vejen på den nordlige side af øen. En del af turen kan køres i bil, men den sidste del skal foretages på fod.

Hvis du har energi til en lang gåtur, kan du også gå fra grotten ned gennem fyrreskoven til havet.


es cuieram cave ibiza google map
Cova d'es Cuieram
Carretera Cala Sant Vicenç
07811 Sant Juan / Ibiza
Telefon: (+34) 971 310 900
Besøgstid: 9:30 till 13:30 from Tuesday till Saturday
Free entrance es cuieram ibiza cave google 3d view
 
Click for the Ibiza sunsets seen from the villa
Click to see the terraces of this Ibiza villa.
Click to see the living room
Click to see the kitchen
Click to see the 3 bedrooms
Click to see the 3 bathrooms

 

 
About us | The Villa | Links
2004-2013 - © - MyIbizaVilla.com
powered by sitestepper
Page made
by Sitestepper - 4.1.0.10108.